Biblioteca Municipala

Biblioteca Municipala ”Corneliu Coposu” Ramnicu Sarat

Biblioteca publică a fost înfiinţată în anul 1935, când s-a inaugurat primul aşezământ cultural din Râmnicu Sărat, „Casa Culturală” şi avea un număr de 784 volume. În 1939, când Casa Culturală devine căminul Cultural Orăşenesc „Constantin Brâncoveanu”, biblioteca îşi menţine statutul de bibliotecă publică. După ce a funcţionat în mai multe locaţii din 1991, are imobil propriu situat în strada Principele Ferdinand nr. 37.

Biblioteca municipala Ramnicu Sarat se numară printre cele mai vechi institutii socio-culturale râmnicene, care a deţinut, prin funcţiile sale, un rol determinant în evolutia comunităţii locale. De-a lungul existenţei sale, aceasta s-a dovedit a fi un bun partener al schimbarii, traversând multiple paradigme culturale și cunoscând numeroase etape de dezvoltare, care au dus la consolidarea poziției pe care instituția o deţine astăzi în comunitatea locală. Biblioteca municipală din prezent difera mult de cea din trecut şi, cu siguranţă, va cunoaşte multe alte transformări şi în viitor. Democratizarea accesului la informație, datorată noilor posibilități aduse de rețelele de informare automatizate, a provocat una din temele majore de reflexie, mult discutată în mediile de specialitate: mai este nevoie de produse și servicii de informare și de specialiști în stiința informării acum, când cel care are nevoie de informații le poate căuta singur, neasistat, într-o gamă extrem de largă de surse de informare.

Oferă servicii pentru public prin sala de lectură cărţi şi periodice, secţia împrumut pentru adulţi şi secţia pentru copii unde pot gasi peste 120.000 de volume.